[logo]
GEORG MOHR-KONKURRENCEN

2023: To bronzemedaljer og tre hædrende omtaler

Danmark fik to bronzemedaljer og tre hædrende omtaler ved Den Internationale Matematikolympiade i Chiba i Japan.

Luna Skjernaa Mygind og Daniel Pham Nguyen fik bronzemedalje, og igen i år blev Danmark bedste nordiske land

Det danske hold bestod af
Luna Skjernaa Mygind TEKNISK GYMNASIUM Skanderborg),
Daniel Pham Nguyen (Marie Kruses Skole),
Andreas Arnfred Nielsen (HTX Roskilde),
Theodor Boaz Pedersen (Vejle Tekniske Gymnasium),
Jeppe Skaunborg (Tornbjerg Gymnasium),
Maia Reffs Vistisen (Rungsted Gymnasium).

Hjemmeside


Om Den Internationale Matematikolympiade

Den Internationale Matematikolympiade afholdes hvert år i juli måned. Ca. 100 lande deltager. Hvert land stiller med et hold på op til 6 personer. Deltagerne må ikke være indskrevet på et universitet eller en videregående uddannelse, og de må ikke være fyldt 20 år når konkurrencen afholdes.

Deltagerne bliver på hver af de to konkurrencedage stillet over for 3 yderst vanskelige opgaver, som de har fire en halv time til at løse. Hver opgave vurderes til 7 point. Der kan således maksimalt opnås 42 point.

Her er en hjemmeside med genrelle oplysninger om IMO og en oversigt over deltagere og resultater gennem årene.

Det danske hold udtages normalt blandt vinderne af Georg Mohr-Konkurrencen. Efter udtagelsen deltager holdet i forskellige former for træning kulminerende med en uges træning sammen med holdene fra Finland, Norge og Sverige ved Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø umiddelbart forud for olympiaden.

De næste olympiader holdes 2023: Japan. 2024: Ukraine. 2025: Australien.


2022: To bronzemedaljer og fire hædrende omtaler

Danmark fik to bronzemedaljer og fire hædrende omtaler ved Den Internationale Matematikolympiade i Oslo

Alle seks deltagere klarede sig virkelig flot så Danmark fik en samlet score på 121, et stykke foran alle de andre nordiske lande og dansk rekord.

Mikkel Haagh og Benjamin Hilton fik bronzemedaljer, og Mikkel var kun 1 point fra en sølvmedalje.

Det danske hold bestod af
Benjamin Hilton (H.C. Ørsted Gymnasiet, Lyngby),
Bodil Kondrup Vedel (Marie Kruses Skole),
Daniel Pham Nguyen (Marie Kruses Skole),
Elias Rasmussen Lolck (H.C. Ørsted Gymnasiet, Ballerup),
Malte Kildelund Rosenkilde (NEXT - Sukkertoppen Gymnasium),
Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh (Marie Kruses Skole).

Hjemmeside


2021: En bronzemedalje og tre hædrende omtaler
[Billede]
Magnus, Hugo, Søren, Johan, Mikkel, Albert

Johan Skak fik en bronzemedalje og Mikkel Haagh, Magnus Ridder Olsen og Søren Skeie fik hædrende omtale.

I stedet for St. Petersborg, hvor over 100 lande skulle havet været samlet til olympiaden, gik turen til Sorø hvor de Nordiske lande holdt olympiaden sammen. Alle deltagere verden over blev udfordret med de samme svære opgaver overvåget af de russiske værter der gjorde en stor indsats for at olympiaden kunne gennemføres på en god og retfærdig måde. Vi håber at pandemien næste år er så meget under kontrol at vi igen kan mødes med hele verden.

Det danske hold bestod af Albert Brovang Banke (Rysensteen Gymnasium), Hugo Lauritsen (Ingrid Jespersens Gymnasieskole), Johan Skak (Sankt Annæ Gymnasium), Magnus Ridder Olsen (Gl. Hellerup Gymnasium), Mikkel Haagh (Marie Kruses Skole) og Søren Lund Skeie (Frederiksberg Gymnasium).


2020: 3 bronzemedaljer og 3 hædrende omtaler
[Billede]
Alexander, Malthe, Magnus, Johan, Mikkel, Jingdan, Mikkel, Kirsten.

Igen i år løb Danmark med tre medaljer. Rejsen skulle være gået til St. Petersborg, men i stedet måtte det danske hold tage konkurrencen fra dansk jord. En af de største oplevelser ved olympiaden ud over de utroligt udfordrende opgaver, er samværet med ligesindede fra hele verden, og det måtte holdet desværre undvære pga. pandemien.

Konkurrencen forløber over to dage, hvor deltagerne hver dag har 4,5 timer til at løse tre utroligt krævende opgaver. Jingdan Hua, der var med til olympiaden for tredje gang, fortæller om opgaverne: ''Det var nogle udfordrende opgaver som krævede kreativitet og tålmodighed; at arbejde med en opgave var lidt som at køre i en rutsjebane: igen og igen steg forhåbningen om at løse opgaven med en ny ide, og igen og igen kom skuffelsen, da ideen viste sig ikke at virke, men efter timer af gentagne forsøg lykkedes det heldigvis at komme igennem nogle af opgaverne.''

Bronzemedalervinder Johan Skak : ''Jeg synes det var en fantastisk oplevelse at deltage i matematikolympiaden. Det er mit første år som deltager i det danske konkurrencematematik-miljø, og hele ''rejsen'' op til konkurrencen har været en formidabel oplevelse, og dog samtidig præget af udfordring og til tider modgang.''

[Billede]
Ceremoni hvor det danske hold fejres

Det danske hold er udtaget via Georg Mohr-Konkurrencen, Den Nordiske Matematikkonkurrence og flere svære tests, og de har på deres vej til olympiaden brugt mange timer fordybet i svære matematiske problemstillinger. Både på camps med andre, der kæmpede om en plads på olympiadeholdet, og derhjemme.

Magnus Ridder Olsen fra Gl. Hellerup Gymnasium fortæller om sin vej til bronzemedaljen: ''Det med at kigge på svære opgaver er lidt en hårfin balance. Nogen gange er det meget motiverende, at man hele tiden føler man bare kommer lidt tættere på. At man bruger alt sin tankekraft på bare at bevæge sig det lille skridt mod konklusionen. Det er så også en af de fedeste fornemmelser når man så endelig kommer i mål med en rigtig svær opgave. Andre gange kan de svære opgaver også skyde en ned. Hvis man føler man kommer absolut ingen vegne mister man hurtigt alt motivation for at kigge videre på opgaven. Det var det der skete for mig i opgave 2 på første konkurrencedag. Jeg følte bare jeg sad fast og ikke kunne komme nogen vegne. Det var megafrustrerende. Anden dag mødte jeg endnu en svær opgave, nemlig opgave 5. Da tiden var ved at være gået, tænkte jeg at skrive lidt ned på papiret for at se, om jeg kunne få et par enkelte point. Mens jeg skrev det ned, indså jeg langsomt løsningen til opgaven. Det var som at gå i en tæt skov og så pludselig begynde at kunne ane antydningen af en sti. Denne vej prøvede jeg så at løbe ned ad, og skrev alt hvad jeg kunne ned direkte på det papir man afleverede. Til sidst nåede jeg også i mål og fik også fuldt point for min løsning.''

Det danske hold: Daniel Anker Hermansen (Tradium Handelsgymnasiet Mariagerfjord), Jingdan Hua (Kruses Gymnasium), Johan Skak (Sankt Annæ Gymnasium), Magnus Ridder Olsen (Gl. Hellerup Gymnasium), Malthe David Søholm Mejlsted (H.C. Ørsted Gymnasiet, Lyngby) Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh (Kruses Gymnasium), samt lederne Alexander Christgau og Kirsten Rosenkilde.

Hjemmeside


2019: Suverænt dansk resultat
[Billede]
Det danske olympiadehold med medaljer.Fra venstre: Alexander, Alex, Marius, Oskar, Magnus, Mikkel, Jingdan, Kirsten.

Det danske hold fik den bedste placering til Den Internationale Matematikolympiade nogensinde. Marius Fischer fra Roskilde Gymnasium fik sølv, og Alex Villaro Krüger fra Kruses Gymnasium og Oskar Press Mathiasen fra Egå Gymnasium fik bronze, mens de sidste tre deltagere fik hædrende omtale.

Til Matematikolympiaden kæmper man om at løse ekstremt svære og udfordrende opgaver som er meget langt fra de standardopgaver eleverne ser i dagligdagens gymnasieundervisning. Opgaverne kræver at man er nytænkende og anvender teori på en kreativ måde. I år fik deltagerne bl.a. en kompliceret opgave om venskabsstrukturer i sociale netværk.

Danmark stillede i år med et erfarent hold hvor fire havde været til olympiaden før, og hvor de alle seks har trænet matematisk problemløsning gennem flere år. Olympiaden handler ikke kun om medaljer, men er også et sted hvor deltagerne får venner fra hele verden med samme interesse som dem selv.

Det danske hold bestod af Alex Villaro Krüger (Kruses Gymnasium), Marius Christian Fischer (Roskilde Gymnasium), Oskar Press Mathiasen (Egå Gymnasium), Magnus Christian Ring Merrild (Herning Gymnasium), Mikkel Sigurd Ebbesen Haagh (Marie Kruses Skole), Jingdan Hua (Kruses Gymnasium), samt lederne Alexander Christgau og Kirsten Rosenkilde.

Hjemmeside


2018: Tre bronzemedaljer til Danmark til IMO i Rumænien
[Billede]
Det danske olympiadehold med medaljer. Fra venstre: Kirsten, Magnus, Marius, Honghao, Jingdan, Alex, Iustin, Frederik.

Danmark opnår det bedste resultat ved den internationale matematikolympiade siden 2011. De seks danske deltagerne har trænet hårdt igennem lang tid og den sidste uge op til olympiaden sammen med Finland, Island, Norge og Sverige på Astra* i Sorø. Det hårde arbejde bar frugt til olympiaden hvor Alex, Marius og Jingdan vandt flotte bronzemedaljer. De knækkede hver især flere af de ekstremt svære opgaver!

De nordiske lande har aldrig før samlet fået så mange medaljer, og særligt svenskerne var enormt stærke og vandt den første nordiske guldmedalje siden Danmark vandt guld i 2010.

Udover den svære matematik har danskerne hygget sig i Cluj i Rumænien, hvor olympiaden blev afholdt, med de unge matematikere fra de over 100 andre lande i hele verden.

Det danske hold bestod af Alex Villaro Krüger (Kruses Gymnasium), Honghao Liu (Gl. Hellerup Gymnasium), Iustin Beldie (Nyborg Gymnasium), Jingdan Hua (Kruses Gymnasium), Magnus Christian Ring Merrild (Herning Gymnasium) og Marius Christian Fischer (Roskilde Gymnasium). Holdet blev ledet af Kirsten Rosenkilde og Frederik Ravn Klausen.


2017: En bronzemedalje til IMO i Brasilien, Rio de Janerio
[Billede]
Det danske olympiadehold efter præmieoverrækkelsen.

Danmark fik den bedste relative placering siden 2011, og for første gang vandt alle danskere en pris for at løse en opgave!

Iustin Beldie (Nyborg Gymnasium) fik bronzemedalje, og Alex Villaro Krüger (Marie Kruses Skole), Alice Ryhl (Erhvervsskolen Nordsjælland HTX i Hillerød), Jonathan Tilling Niemann (Aurehøj Gymnasium), Marius Christian Fischer (Roskilde Gymnasium) og Rasmus Juhl Christensen, (Viborg Katedralskole) fik alle hædrende omtale.

Danmark blev andet bedste nordiske land kun overgået af Sverige. Holdet blev ledet af Asbjørn Nordentoft og Frederik Ravn Klausen. Den 58. IMO blev afholdet i Rio de Janerio 16.-23. juli 2017.


2016: Hædrende omtale til to danske deltagere
[Billede]
Det danske olympiadehold til afslutningsceremonien.

Den 57. IMO blev afholdt i Hong Kong 9.-16. juli 2016. Ingen danske deltagere fik desværre medalje, men Mads og Alexander var med 14 point tæt på de 16 point der skulle til for at få bronze. Både Alexander og Mads fik hædrende omtale for en fuldstændig løsning.

Antallet af deltagende lande nåede op på 109, hvilket er rekordhøjt. USA kom på en imponerende førsteplads blandt de over hundrede lande.

Det danske hold bestod i år af (fra venstre): Jan Agentoft (viceleder), Iustin Beldie fra Nyborg Gymnasium, Alex Villaro y Krüger fra Marie Kruse Skole, Nicolai Sebastian Carstensen fra Munkensdam Gymnasium, Mads Bjerge Christensen fra Midtsjællands Gymnasieskoler, Jonathan Tilling Niemann fra Aurehøj gymnasium, Alexander Christgau fra Gl. Hellerup Gymnasium, Kirsten Rosenkilde (leder).


2015: To bronzemedaljer
[Billede]
Det danske olympiadehold ved udnævnelsen på Carlsberg Museum. Fra venstre: Direktør for Carlsbergs Mindelegat Anne-Marie Skov, viceleder Asbjørn, Stine, Eigil, Emil, Matias, Alexander, Mads og leder Kirsten.

Den 56. IMO blev afholdt i Ciang Mai i Thailand 4.-16. juli 2015.

Det danske hold bestod af:

Alexander Christgau fra Gl. Hellerup Gymnasium, Matias Frank Jensen fra Rødkilde Gymnasium, Emil Skovgaard Lund fra Favrskov Gymnasium, Eigil Fjeldgren Rischel fra Lyngby Tekniske Gymnasium, Stine Valgreen fra Christianshavns Gymnasium, Mads Bach Villadsen fra Mariagerfjord Gymnasium.

Holdet blev ledet af Asbjørn Nordentoft og Kirsten Rosenkilde.

Eigil og Mads fik bronzemedaljer, og Stine fik honourable mention for fuldstændig løsning af én opgave.


2014: To bronzemedaljer
[Billede]
Det danske olympiadehold til åbningsceremonien.

Ved den 55. IMO den 3.-13. juli 2014 i Cape Town, Sydafrika, fik fra Danmark Jakob Bæk Tejs Knudsen, Marie Kruses Skole, og Morten Konggaard Schou, Vejle Tekniske Gymnasium, bronzemedalje.

Det danske hold bestod foruden Jakob og Morten af Benjamin Klahn, Aabenraa Statsskole, Eigil Rischel, Lyngby Tekniske Gymnasium, Stine Valgreen, Christianshavns Gymnasium, og Mads Bach Villadsen, Mariagerfjord Gymnasium. Ledere var Kirsten Rosenkilde og Jan Agentoft Nielsen.


2013: Hædrende omtale til tre danske deltagere
[Billede]
Det danske olympiadehold. Længst til venstre holdets colombianske guide Kirsten. Derefter Frederik, Søren, Alexander, Peter, Sune (viceleder), Jakob, Simon og Kirsten (leder).

Ved den 54. IMO den 18.-28. juli 2013 i Santa Marta, Colombia, fik de danske deltagere Peter, Frederik og Simon hædrende omtale for at have fået fuldt point i en opgave. Der var desværre ingen medaljer til Danmark, og vi måtte også se os slået af flere af de andre nordiske lande. Danmark placerede sig som nummer 77 ud af 97 deltagende lande et resultat der ligger noget under tidligere års præstationer.

Bedste land blev Kina efterfulgt af Sydkorea og derefter USA. Ingen deltager opnåede det højst mulige pointtal 42, men to deltagere fra henholdsvis Kina og Sydkorea fik 41 point.

Det danske hold bestod af Frederik Ravn Klausen, Gl. Hellerup Gymnasium, Jakob Bæk Tejs Knudsen, Marie Kruses Skole, Alexander Tångberg Kristensson, Roskilde Gymnasium, Peter Michael Reichstein Rasmussen, Randers Tekniske Gymnasium, Simon Panella Pedersen, Favrskov Gymnasium og Søren Schunck Thomsen, Nørre Gymnasium. Det blev ledet af Kirsten Rosenkilde og Sune Precht Reeh.


2012: Danmark igen bedste nordiske land
[Billede]
Det danske hold på scenen under åbningsceremonien. Knap synlig til venstre viceleder Sune. Derefter Aluna, Asbjørn, Sebastian, Jan, Jacob, Peter og holdets argentiske guide.

Ved den 53. IMO den 4.-16. juli 2012 i Mar del Plata, Argentina, var Danmark igen dét nordiske land som opnåede det højeste samlede pointtal. Med 60 point af 252 mulige placerede vi os som nummer 61 af 100 deltagende lande efterfulgt af Finland som nummer 65, Sverige som nummer 71, Norge som nummer 79 og Island som nummer 89. Bedste land blev Sydkorea efterfulgt af Kina og USA. Én deltager fra Singapore opnåede det højst mulige poimttal 42.

Det danske hold bestod af Jan Christensen, Duborg-Skolen, Jacob Hastrup, Aurehøj Gymnasium, Asbjørn Nordentoft, Aurehøj Gymnasium, Sebastian Grønkjær Pedersen, Marie Kruses Skole, Peter Michael Reichstein Rasmussen, Randers Tekniske Gymnasium og Aluna Rizzoli, Næstved Gymnasium og HF. Det blev ledet af Kirsten Rosenkilde og Sune Precht Reeh.

Asbjørn fik bronzemedalje og Peter, Jacob, Aluna og Sebastian hædrende omtale for fuldstændig løsning af én af opgavesættets seks opgaver.


2011: Igen medaljer til danske deltagere: SØLV og BRONZE
[Billede]
Det danske hold med medaljer. Bagest fra venstre: Marie van Amelsvoort (guide), Nicklas, Anders Aamand, Asbjørn, Anders Eller Thomsen, Jacob, Jan. Forrest fra venstre: Sune (viceleder), Kai (leder).

Den 52. IMO blev afholdt 13.-24. juli 2011 i Amsterdam, Holland. Det danske hold bestod af Asbjørn Christian Nordentoft (Aurehøj Gymnasium, sølvmedalje), Anders Eller Thomsen (Risskov Gymnasium, bronzemedalje), Jacob Hastrup (Aurehøj Gymnasium, honourable mention), Nicklas Myrthue Thorsen (Nærum Gymnasium, honourable emention), Jan Christensen (Duborg-Skolen) og Anders Aamand (Ingrid Jespersens Gymnasieskole). Det blev ledet af Kai Neergård og Sune Precht Reeh.

I konkurrencen deltog 564 deltagere fordelt på 101 lande. I år opnåede kun en enkelt deltager maksimumpoint på 42 point.

Når man sammentæller point for de enkelte deltagere fra hvert land, kan man sammenligne landene og se på IMO som en konkurrence mellem lande. Som så ofte før var Kina en klar vinder, i år med guldmedaljer til alle på holdet og i alt 189 point. USA blev nummer to og Singapore nummer tre med henholdsvis 184 og 179 point. Danmark placerede sig med 76 point midt i feltet som land nr. 50. Danmark blev dermed bedste nordiske land foran Sverige med 69 point, Finland med 68 point, Norge med 67 point og Island med 48 point.


2010: Første GULD og to gange BRONZE til Danmark!
[Billede]
Det danske hold med medaljer. Fra venstre: Sune (viceleder), Mathias Klitgaard, Anders, Mathias Bæk Tejs Knudsen, Mathias Kristensen, Nikolaj og Niklas.

IMO blev afholdt d. 2.-14. juli 2010 i Astana, Kasakhstan. Selve prøverne fandt sted d. 7. og 8. juli. Det danske hold bestod af Niklas Hjuler (Rungsted Gymnasium), Nikolaj P. I. Kammersgaard (Esbjerg Gymnasium og HF Kursus), Mathias Weirsøe Klitgaard (Sankt Annæ Gymnasium), Mathias Bæk Tejs Knudsen (Marie Kruses Skole), Mathias Kristensen (Esbjerg Gymnasium og HF Kursus) og Anders Eller Thomsen (Risskov Gymnasium). Ledere for holdet var Jens-Søren Kjær Andersen og Sune K. Jakobsen.

Årets resultat er det flotteste nogensinde for et dansk hold. For første gang nogensinde var der en guldmedalje til en dansk deltager, og derudover blev der givet to bronzemedaljer og to honourable mention:

Mathias Bæk Tejs Knudsen placerede sig på en 13. plads ud af de ialt 517 deltagere og fik en velfortjent guldmedalje, Nikolaj Kammersgaard og Anders Eller Thomsen fik bronzemedaljer, og Niklas Hjuler og Mathias Kristensen fik honourable mention

I alt deltog 96 lande. Kina indtog med sine 197 point en suveræn 1. plads med Rusland og USA som nr. 2 og 3 med henholdsvis 169 og 168 point. Danmark var med 90 point bedste nordiske land og fik en samlet placering som nr. 45. Det er bemærkelsesværdigt at det danske hold i den svære opgave 5 scorede lige så mange point ialt som vindernationen Kina.

Læs artikel fra Berlingske Tidende Mathias regnede sig til OL-guld.


2009: SØLV og BRONZE til Danmark

IMO 2009 afholdtes d. 10.-22. juli 2009 i Bremen, Tyskland. Selve prøverne fandt sted d. 15. og 16. juli. Det danske hold bestod af Niels Olsen (Borupgaard Gymnasium), Mathias Bæk Tejs Knudsen (Marie Kruses Skole), Rasmus Nørtoft Johansen (Ballerup Tekniske Gymnasium), Nikolaj Kammersgaard (Esbjerg Gymnasium og HF Kursus), Pernille Hanehøj (Nærum Gymnasium) og Ben Braithwaite (HTX Vibenhus). Ledere for holdet var Jens-Søren Kjær Andersen og Sune Precht Reeh.

Igen i år var der fine medaljer til det danske hold: En sølvmedalje til Mathias Tejs Knudsen, en bronzemedalje til Niels Olsen samt en "honourable mention" til Nikolaj Kammersgaard.

ranglisten kan man bl.a. se at Kina blev nr. 1 ved den uofficielle sammenligning mellem de 104 deltagende nationer. Alle seks deltagere vandt guldmedalje. Japan - med fem guldmedaljer - blev nr. 2, og Rusland - ligeledes med fem guldmedaljer - måtte i år nøjes med en tredjeplads. Danmark placerede sig med sin plads nr. 57 umiddelbart under Sverige og over de øvrige nordiske lande.


2008: To gange SØLV!
[Billede]
Det danske hold (undtagen Niels) med medaljer: Fra venstre: Ulrik (viceleder), Rasmus, Sune, Asger, Tobias, Mathias, Max (leder).

Medaljer er ingen selvfølge for danske olympiadehold. Et højdepunkt var 2005 med fire bronzemedaljer. Og den første og - hidtil - eneste danske sølvmedalje nogensinde blev uddelt i 1993. Men dette år er historisk:

To gange sølv: Sune K. Jakobsen og Asger Kjærulff Jensen vandt hver en sølvmedalje,og Tobias Madsen fik en "honourable mention". Til lykke til holdet!

IMO 2008 afholdtes d. 10.-22. juli 2008 i Madrid, Spanien. Selve prøverne fandt sted d. 16. og 17. juli. Det danske olympiadehold bestod af Sune K. Jakobsen (CEUS, HTX), Asger Kjærulff Jensen (Aarhus Katedralskole), Tobias Madsen (Aalborghus Gymnasium), Mathias Bundgaard Svensson (Aalborg Katedralskole), Rasmus Nørtoft Johansen (Ballerup Tekniske Gymnasium), Niels Olsen (Borupgaard Gymnasium). Ledere for det danske hold var Max Petersen og Ulrik Buchholtz.


2007: En bronzemedalje og tre gange »honourable mention« til det danske hold

IMO 2007 afholdtes d. 23.-31. juli 2007 i Hanoi, Vietnam. Selve prøverne fandt sted d. 25. og 26. juli. Det danske olympiadehold bestod af Sune K. Jakobsen (CEUS, HTX), Niccolo Skovgård Poulsen (Langkær Gymnasium og HF), Tobias Madsen (Aalborghus Gymnasium), Henrik Jacobsen (Odsherred Gymnasium), Asger Kjærulff Jensen (Aarhus Katedralskole), Mathias Rosdahl Jensen (Amtsgymnasiet i Roskilde). Ledere for det danske hold var Anders Schack og Henrik Nørregaard.

Det danske hold klarede sig pænt: Sune hjembragte en flot bronzemedalje, tæt på grænsen til sølv, og Niccolo, Tobias og Asger fik hver en "honourable mention".

Højst scorende nation var Rusland, hvor fem af deltagerne fik guldmedalje og den sjette sølv. Det var også på det russike hold at årets bedste resultat, 37 point ud af ialt 42 mulige, blev opnået. Kina måtte i år nøjes med en andenplads med kun fire gange guld og to gange sølv. På trediepladsen lå Vietnam. Danmark placerede sig som nr. 65 ud af de ialt 93 deltagende nationer.


2006: Ingen medaljer, men hædrende omtale

IMO blev afholdt 10.-18. juli i Ljubljana, Slovenien. Selve prøverne fandt sted d. 12. og 13. juli 2006. Det danske olympiadehold bestod af Sune K. Jakobsen (CEUS, HTX), Anders Skovgaard Knudsen (Odense Tekniske Gymnasium), Niccolo Skovgård Poulsen (Langkær Gymnasium og HF), Jesper Brandt Rasmussen (Gl. Hellerup Gymnasium), Sebastian Paaske Tørholm (N. Zahles Gymnasieskole) og Steen Vester (Falkonergårdens Gymnasium). Ledere for det danske hold var Thomas Kragh og Anders Schack.

I år var der ingen medaljer til det danske hold, men dog en enkelt "honourable mention" til bedste danske deltager Jesper Brandt Rasmussen.

Traditionen tro var Kina den nation der klarede sig bedst, Rusland lå på andenpladsen, mens USA i år måtte affinde sig med en femteplads efter Korea og Tyskland. Danmark blev nr. 69 af de ialt 90 deltagende nationer. Tre deltagere af de ialt 499 scorede det maksimale pointtal 42; disse deltagere kom fra Kina, Moldova og Rusland. Alle deltagere på det kinesiske hold fik guldmedalje.

Se mere om IMO i Slovenien 2006


2005: 4 gange bronze til Danmark
[Billede]
Det danske hold med medaljer: Fra venstre: Drees, Sune, Mikkel, Martin, Thomas (viceleder), Eske, Morten, Max (leder).

Den 46. Internationale Matematikolympiade (IMO) blev afholdt i Merida, Yucatan, Mexico, den 8.-19. juli 2005. Selve prøverne blev afholdt den 13. og 14. juli.

Det danske hold bestod af Martin Wedel Jacobsen (Virum Gymnasium), Sune Nikolaj Precht Reeh (Borupgaard Amtsgymnasium), Eske Sparsø (Gladsaxe Gymnasium), Morten Kjær Poulsen (Marselisborg Gymnasium), Mikkel Abrahamsen (Odsherred Gymnasium), Drees Nors Andersen (Brønderslev Gymnasium). Ledere: Max Petersen (Borupgaard Amtsgymnasium) og Thomas Kragh (studerende ved Aarhus Universitet).

Med 4 bronzemedaljer placerede Danmark sig bedre end i mange år. De fire medaljevindere var Martin W. Jacobsen (der også vandt bronze sidste år), Sune Reeh, Eske Sparsø og Morten Poulsen.

I olympiaden deltog 514 elever fra 91 lande. Læs her hvordan en af de danske deltagere oplevede olympiaden:

Læs deltagerberetning

Ved den (uofficielle) sammenligning mellem landene blev Danmark nr. 44 af de 91 deltagende nationer. Danmark klarede sig bedre end alle de øvrige nordiske lande. Som sædvanlig lå Kina på førstepladsen. Af de seks deltagere fra Kina opnåede de fem guldmedaljer og den sjette sølvmedalje. På andenpladsen og trediepladsen lå USA og Rusland.


2004: Bronze til Danmark

Den Internationale Matematikolympiade IMO blev i 2004 afholdt i Athen i perioden 4.-18. juli.

Danmark var repræsenteret med følgende 6 deltagere: Bo Chen (Gladsaxe Gymnasium), Thomas Dueholm Hansen (Esbjerg Gymnasium og HF), Martin Wedel Jacobsen (Virum Gymnasium), Søren Møller (Duborgskolen), Sune Nikolaj Precht Reeh (Borupgaard Amtsgymnasium), Eske Sparsø (Gladsaxe Gymnasium)

Bedst af de danske deltagere blev Martin W. Jacobsen, som med 20 point kvalificerede sig til en bronzemedalje.

Ledere: Jens-Søren Kjær Andersen (Esbjerg Gymnasium) og Anders Schack-Nielsen (Studerende ved KU)

Den Internationale Matematikolympiade er en individuel konkurrence. Ved den (uofficielle) sammenligning mellem landene blev Danmark nr. 68 af de 85 deltagende nationer. De 3 bedste nationer blev Kina (med ialt 220p), USA (212p) og Rusland (205p). Fire deltagere nåede de maksimale 42 point. Disse deltagere kom fra Canada, Ungarn og to fra Rusland. Kina var eneste nation hvor alle deltagerne fik guldmedaljer.

Se mere om IMO i Athen 2004


Webmaster:
. Sidst ændret: 20/09-23 17:46.