[logo]
GEORG MOHR-KONKURRENCEN

2024: Romanian Masters of Mathematics
[Billede]
Det nordiske hold til RMM 2024. Fra venstre: Mingdao (Sverige), Daniil (Finland) og Maia (Danmark). Den norske deltager Vebjørn kunne ikke være til stede på campen men tog testene fra Norge.

Den 5. til 10. december 2023 var 19 deltagere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland samlet i Sorø som forberedelse til Romanian Masters of Mathematics 2024. Det er en matematikkonkurrence for de bedste lande ved den Internationale Matematikolympiade, og de seneste år har de nordiske lande sendt et fælles hold. Konkurrencen afholdes i Bukarest fra den 26. februar til 2. marts 2024 og har samme format som IMO.

På campen i Sorø blev deltagerne undervist i problemløsningsstrategier og avancerede emner som Turáns sætning, analytisk talteori og linearitet af et punkts potens. Fredag og lørdag var der udtagelsestest med 4,5 time til fire svære opgaver hver dag, og søndag morgen blev holdet offentlig. Det nordiske hold til RMM 2024 er

Daniil Akimov (Finland)
Maia Reffs Vistisen (Danmark)
Mingdao Zou Zhong (Sverige)
Vebjørn Holm-Gjerde (Norge)

Derudover var der også tid til brætspil, løbeture og et estimathon, en øvelse i at give konfidensintervaller som et estimat af en ukendt størrelse.

Program


Webmaster:
. Sidst ændret: 14/12-23 19:28.