Georg Mohr-Konkurrencen og videregående matematikkonkurrencer

Den Europæiske Matematikolympiade for Piger

2020: Egmo i Egmond aan Zee i Holland.

Danmark deltager i 2020 for anden gang i Den Europæiske Matematikolympiade for Piger som afholdes i Egmond aan Zee i Holland d. 15.-21. april.


2019: Honorable Mention til Danmark til EGMO i Ukraine.

[Billede]
Det danske olympiadehold ved afslutningscereminien. Fra venstre: Kirsten, Astrid, Ida, Kamma, Kamille og Jan.

Danmark deltog for første gang i Den Europæiske Matematikolympiade for Piger (European Girls' Mathematical Olympiad, EGMO) i 2019 d. 7.-13. april i Kiev. Alle de fire deltagere fik hul på nogle af de meget svære opgaver, og Kamma fik en Honorable Mention. Der blev også tid til at snakke med mange af de andre 48 lande der deltog, sightseeing i Kiev, frilandsmuseum, folkedans, klappezoo og fest.

De fire på det danske hold var Kamma Dyhr (Aarhus Katedralskole), Kamille Møller Frost (Randers Statsskole), Ida Agerlin Kähler (Sankt Annæ Gymnasium) og Astrid Kildelund Rosenkilde (Sankt Annæ Gymnasium).


Alment

Den Europæiske Matematikolympiade for Piger startede i 2012 og har været afholdt hvert år i april lige siden. Olympiaden er startet fordi der er alt for få piger i konkurrencematematik, og piger der deltager, derfor ofte mangler rollemodeller og samvær om konkurrencematematik med andre piger.

Læs mere om EGMO her.